BUDOWANIE KOLEKCJI W OPARCIU O ILOŚĆ BUTELEK




Przykłady prawidłowo zaprojektowanych trzech kolekcji win francuskich dla, odpowiednio 60-u butelek, 120-u butelek i 180-u butelek:

60 btls / 120 btls / 180 btls
******************************
Alsace 3 / 6 / 12
Bordeaux Blanc 5 / 10 / 12
Bordeaux Rouge 6 / 18 / 18
Bourgogne Blanc 6 / 12 / 18
Bourgogne Rouge 3 / 6 / 12
Champagne 6 / 6 / 12
Jura 0 / 3 / 6
Languedoc Roussillon
Białe i Czerwone 6 / 12 / 18
Provence/Corse 3 / 6 / 12
Savoie 0 / 3 / 6
Płd-Zach 3 / 6 / 12
Val de Loire Białe 6 / 9 / 9
Val de Loire Czerwone 3 / 6 / 6
Vallée du Rhône Białe 3 / 6 / 12
Vallée du Rhône Czerwone 3 / 6 / 12